Behöver vi kosttillskott?

En fråga som jag ofta får är, ska jag använda kosttillskott? Det är svårt att svara på den frågan för det finns inte ett rätt svar utan det beror lite på. Man får i första hand fråga sig själv vad är det jag vill uppnå med träningen. Vill du bygga så mycket muskler som möjligt på så kort tid som möjligt..Ja då skulle jag rekommendera kosttillskott. Då skulle proteinpulver, kreatin och bcaa kunna påskynda den processen. Vill man däremot tappa fet och bara komma igång så är kosttillskott absolut inte ett måste. Jag själv använder mig endast av ett och det är proteinpulver. Jag dricker en proteinshake efter varje pass, ibland dricker jag en på morgonen också. Då och då har jag perioder då jag inte konsumerar några tillskott överhuvudtaget. Mycket bara för att påminna mig själv det absolut viktigaste att kosttillskott endast är och ska användas som TILLSKOTT.  Vi kan aldrig och bör inte ersätta riktig mat med kosttillskott, det är inte att rekommendera och man kommer inte få bättre resultat, tvärtom. Vill ni ha grymma resultat så ska prio nummer ett ligga på kost, träning och att få tillräckligt med vila. När grundpelarna är på plats då kan man tänka på och man ska lägga till någon kosttillskott. Men av egen erfarenhet så har jag lärt mig att när man har maten, träningen och vilan på plats så kommer man inte känna ett behov av tillskott för att man kommer få så goda resultat ändå! =)

...

Mina senaste inlägg