Håll formen under semestern!

”Hur håller jag formen när jag är på semester?”

Det är en fråga jag ofta får under sommaren. Många svenskar åker utomlands under semestern och då kanske det är ännu svårare att hålla kost & träningsrutinerna man jobbat så hårt för att bygga upp. Jag tänkte dela med mig av några knep som jag använder mig av för att hålla formen när jag är på semester.

1. Kör korta intensiva HIIT-pass

Jag lägger upp massa enkla och effektiva träningspass på min instagram @smailnow där jag kör korta intensiva HIIT-pass utomhus. Du behöver ingen utrusning och kan själv välja hur tufft du vill ha det. Jag brukar köra 10-20 minuter. Det räcker med 2-3 pass i veckan för att hålla formen när du är på semestern.

2. Morgoncardio

Enligt mig är den bästa starten på dagen en lång morgonpromenad, speciellt om du är utomlands och har lyxen att kunna ta en promenad längst stranden. Gå ut och gå 1 timme på tom mage, 2-3 promenader i veckan kommer göra susen! För att boosta fettförbränningen ännu mer kan du ta en kopp kaffe eller grönt te innan.

3. Vatten, vatten, vatten

Drick mycket vatten, inte bara i samband med träningspasset eller morgonpromenaden. Drick mycket vatten genom hela dagen, värme gör att vi svettas ännu mer och då är det super viktigt att vi dricker extra mycket vatten. Vatten är dessutom mättande och om du dricker ett stort glas innan varje måltid och i samband med målet så kommer du känna dig mycket mättare.

4. Periodisk fasta

Jag älskar frukost och ska du resa iväg och bo på ett nice hotell med en fräsch frukost så tycker jag du ska passa på att njuta av frukosten. MEN vill du verkligen hålla formen under semestern så kan periodisk fasta vara värt ett försök. Väntar du med att äta till först efter lunch så kommer du äta under en ”mindre lucka” varje dag. På så sätt kommer du förmodligen få i dig mindre kalorier. Det viktiga att tänka på under en periodisk fasta är att du - 1. dricker mycket vatten under morgonen (kaffe utan mjölk är också tillåtet) 2. Ser till att äta mycket när du väl ska äta. Fördelen med periodisk fast är att du kan njuta av godsaker utan att känna dig skyldig!

5. Alkohol

På semester vill man kanske passa på att njuta av lite goda drinkar. En sak att tänka på är att en del drinkar kan innehålla så mycket som 700-800 kalorier per drink. Long Island, Margarita och Pina Colada är några få drinkar som smakar gott men innehåller också väldigt mycket kalorier. Vill du dricka ”smart” kanske du ska börja med någon av kaloribomberna först och sen byta till kalorisnålare drinkar. Vodka soda lime eller Gin med sockerfri tonic är exempel på kalorifattigare drinkar, även shots är ett smartare allternativ då du endast får i dig spriten och inte massa socker som oftast är den stora boven.

6. Ta en Break!

Nu handlar blogginlägget om hur du håller formen under semestern men jag känner att är det någon gång du ska passa på och ta en paus så är det trots allt på semestern. Du behöver inte vara lika noggrann med maten som du är hemma och du måste inte köra stenhårt på gymmet. Testa något av dessa tipsen eller kanske lite av varje så behöver du inte vara orolig över att du kommer tappa formen. Stressa inte, passa på och njut istället, så kommer du hem med en massa energi redo att ge järnet igen! :) / S

...

Mina senaste inlägg