Switchar upp det igen!

Jag har under två veckors tid kört ett 5×5 schema, dvs 5 reps gånger 5 set på alla övningar. Jag har fokuserat på basövningar som knäböj, bänkpress, militärpress, viktade chins osv.  Det har varit två veckor med tunga vikter, få reps och många set. Jag känner att ett 5×5 schema är grymt bra för att öka i styrka. Jag får inte pumpen som höga reps och lägre vikter ger mig, men jag ökar istället i styrka.

Idag kommer jag switcha upp mitt schema igen, börja köra 3-5 set gånger 10-15 reps, lättare vikter och betydligt fler repetitioner. Jag gillar att chocka mina muskler och försöker ändra min rutin så ofta jag bara kan så att kroppen hela tiden för jobba på att anpassa sig. Har ni inte kört ett 5×5 schema tidigare så vill jag rekommendera er att ge det ett försök. Prova kör det i 2-4 veckors tid och byta sen tillbaka till högre reps, lättare vikter och mindre vila mellan set. När man chockar kroppen på det här viset så tvingar man musklerna att jobba och anpassa sig efter något nytt hela tiden, det i sin tur leder till muskeltillväxt! =)

Skicka ett mail till  info@smailnow.com  för att börja på din träningsplan idag. =)

...

Mina senaste inlägg