Tips på nyttiga och proteinrika mellanmål

NYTTIGA & PROTEINRIKA MELLANMÅL!

De flesta mellanmål vi får i oss är fullproppade med socker och andra onyttiga ämnen, därför har jag nedanför listat 4 mellanmål som inte bara smakar gott utan även kommer hjälpa dig att hålla formen. Jag får oftast i mig 3 mål om dagen, frukost, lunch och middag. Eftersom jag tränar väldigt hårt och har ibland långa dagar, kan bränslet trots det ta slut. Dagar som dessa räcker inte 3 mål till, det är då mellanmål är den perfekta räddningen. De stora företagen har dragit nytta av fenomenet ”mellis” och därför finns det ett hav av allternativ för oss att välja mellan. Men tänk om man vill få i sig ett lite nyttigare mellanmål? Det är inte alltid jätte lätt att veta vad som är nyttigt. Därför har jag nedanför listat 4 olika mellanmål som alla är både nyttiga och goda! =)

Nyttig ”risifrutti”

Blanda keso med lågkalori jordgubb/hallonsylt och strö över lite granola.

Ingredienser: 250 gram keso, 2-3 msk sylt, en näve granola.

Chokladsmoothie

Häll mandel/havredryck i en mixer. Tillsätt proteinpulver (chokladsmak) Jordnötssmör och en halv banan

Ingredienser: 3-4 dl mandel/havredryck, 1 dl proteinpulver, 1 tsk jordnötssmör, halv banan.

Protein Bowl med kvarg

Blanda kvarg med lite funlight eller honung, tillsätt bär och lite krossade nötter.

Ingredienser: 250 gram kvarg, en tsk funlight eller honung, en näve bär och en halv näve nötter.

Chiapudding

Blanda chiafrön noga med mjölk eller mandel/havredryck och vaniljpulver i ett glas. Rör om igen efter 1 timme låt stå i kylen en timme till, men helst över natten. Servera med bär, frukt eller nötter.

Ingredienser: 2-3 msk chiafrön, 2dl mandel/havredryck eller mjölk, 1 krm vanliljpulver. Halv näve bär, frukt eller nötter.

...

Mina senaste inlägg