Vill du börja bulka? Läs dethär!

Vintern är här och den klassiska ”bulk perioden” är igång. Det är just nu under vintern många bulkar och det är inte så konstigt sommarkroppar skapas under vinterhalvåret. När man konsumerar mer energi än vad man gör av med så bulkar man. Låt oss säga att du äter 3000 kalorier om dagen men förbrukar endast 2500, då ligger du på ett överskott på 500 kalorier om dagen vilket leder till en viktökning.  Många tar det här tillfället i akt då man får äta mer och kör en ”dirty bulk”. Det är när man käkar allt möjligt, snabbmat, sötsaker, bara för att man har en ursäkt att äta så trycker man i sig så mycket kalorier som möjligt. Vist kommer du gå upp i vikt men majoriteten av det du lägger på dig kommer endast att vara fett.

När du bulkar vill du äta lika clean som du gör när du deffar. När du ligger på ett överskott och bulkar vill du fortfarande äta nyttig, näringsrik mat. Jag äter lika clean under en bulk som jag gör när jag försöker deffa. Största skillnaden är att jag ökar intaget av kolhydrater. Jag äter mycket mer havregryn till frukost, jag käkar mer ris före och efter träningen och jag äter större mängder fett från källor som, ägg, nötter, jordnötssmör och olivolja.

Hur du undviker att lägga på dig onödigt fett under bulken.

Så nu när du vet att du ska käka lika clean som när du deffar och den ända skillnaden är att du ökar mängden kolhydrater och fett, hur mycket kalorier ska du käka då? Det här är väldigt individuellt och olika från person till person. Men försök ligga på 200-300 kalorier över vad du förbränner under en dag så kommer du i kombination med styrketräning bygga muskler samtidigt som du undviker att lägga på dig onödigt fett.

...

Mina senaste inlägg